download exam-icon exam-image exam-typo food-icon food-image food-typo magazine-icon magazine-image magazine-typo recipe-icon recipe-image recipe-typo tabaye-logo-outline tabib-icon tabib-image tabib-typo tajrobe-icon tajrobe-image tajrobe-typo

سرکه

mhosein57

من 2 سال است سرکه مي اندازم به اين روش:
1- انگور شاهي قزوين (ارزانتر از انگور شاهي شهرهاي ديگر است) رو مي گيرم (اوايل مهر ماه از ميدان اصلي تره بار تهران)
2- تميز مي شورم
3-ميزارم خشک بشه
4- کامل چوبش رو مي گيرم و دون مي کنم
5- توي دبه ميريزم بعد نمک دريا مي زنم باز يه لايه ديگه ميريزم باز نمک اضافه مي کنم به همين ترتيب تا دبه پر شه
6- درش رو با پارچه چند لا و کش مي بندم
7- جاي گرم مي زارم ديگه بسته به گرماي محيط از 70 روز تا يکسال
8- هرچند وقت يکبار بو ميکنم اغلب بوي الکل ميده اما يه بار که ميري و بو ميکني يه بوي شديد ترشيدگي ميزنه بالا
9- با اين بو آماده شده
10- براي صاف کردن اول از يک سبد رد مي کنم که سرکه رد شده بدون دخالت دست در يک ظرف جدا مي ذارم که صافتره
11- بعد با دست به کف سبد مالش ميدم تا بقيه سرکه هم در بياد
12- به ترتيب سرکه به دست اومده رو که حاوي پشه و لرد و احتمالا کفک هست از صافي دم دستي ريزتري رد مي کنم تا نهايتا يه پارچه توري خيلي ريز تا کل مايع رو جدا کنم و چيزي هدر نره
13- واي که خوشمزه و تند و تيز و مقوي است
14- بيشترين استفاده من درست کردن سرکه و شيره است که بهترين نوشيدني است چرا که اولا طبيعي است و مطمئن و ثانيا پرخاصيت و خوشمزه ثالثا صفرا بر است و سرحال مي آورد
15- استفاده ديگر نيم ساعت قبل از غذا به اندازه يک قاشق غذاخوري براي سوزاندن چرابيهاي اضافه بدن و بعد از غذا بازهم به اندازه يک قاشق غذاخوري براي هضم بهتر غذا و تعديل مزاج غذا (حذف صفرا)
16 - بعد هم ترشي درست کردن

اما مشکل من اينست که برخي دبه هام گنديده ميشه و ترش نميشه خيلي دلم مي خواد علتش رو بدونم اگه کسي ميدونه بعضي دبه ها پر پشه ميشه بعضي نه خالي از پشه نميدونم چرا اما اگه عمل بياد خيلي خوشمزس حتما امتحان کنين

۷

نظرات:
امید
محیط آماده شدن سرکه طبیعی ، یه محیط بی هوازی هست . باید کاملا راه ورود هوا گرفته بشه و ایزوله کنین. زود به زود هم درش رو باز نکنین که محیط هوازی میشه و تبدیل به لجن میشه.
محمد
من جايي خواندم که ابتدا بايد جلوي هوا را گرفت تا الکل حاصل شود بعد راه هوا را باز کرد تا تبديل به سرکه شود
محقق
بايد ظرف تيره باشد تا نور وارد نشود. و ديگر اينکه ظرف بايد ثابت باشد و هم زده نشود زيرا باکتري ها تبديل کننده شيريني به الکل و بعد به سرکه روي سطح تشکيل مي شوند و اگر زير بروند از بين مي روند. به خاطر همين براي تست کردن مزه بايد از ظرفي استفاده شود که شير در زير دارد تا رو دست نخورد و اگر چنين ظرفي نيست بايد از بو متوجه تغييرات شد.ضمنا نمک لازم نيست.
علی
سلام بهتر نیس برا ترشی انداختن از کوزه های سفالی استفاده کنین شاید دلیل گندیده شدن بعضی دبه هاتون این باشه چون اینا پلاستیکیه ولی اونا از خاکه و طبیعیه البته این فقط یه احتماله اما اینجور که از آموزه های طب سنتی برمیاد مواد کارخانه ای مثل پلاستیک بسیار مضرند بعلاوه پزشکی جدید هم در بسیاری موارد اینو تایید میکنه
م
lمن از سرکه درست کردن چیزی نمی دونم ولی گندیده شدن ممکنه به دلیل نفوذ هوا باشه
حسين
تهيه سرکه شامل دو فرآيند است: تبديل شريني به الکل و تبديل الکل به سرکه، مرحله اول نياز به عدم ورود هوا دارد که معمولا در دماي اتاق حدود 4 تا 6 هفته طول مي کشد که در طي آن شيريني درون ميوه شروع به جوشيدن مي کند (گاز دي اکسيد کربن) و پايان اين مرحله در حقيقت پايان اين جوشش است که تمام شيريني موجود در ميوه به الکل تبديل شده است. براي تبديل الکل به سرکه نياز به اکسيژن هرچه بيشتر است و سرعت اين فرآيند تابع تأمين هواي لازم و وجود باکتري‌هاي موجود در سطح است که بايد زنده و فعال بمانند لذا هم نخوردن توصيه درستي است. پس در اين مرحله درب کيپ شده در مرحله قبلي بايد برداشته شده و پارچه اي به عنوان درب گذاشته شود. اين مرحله از 3 تا 9 ماه (بسته به گشاد بودن درب و ميزان اکسيژن بيشتر و حفظ باکتري هاي فعال سطحي)طول مي کشد. و بعد سرکه آماده است. توصيه به ظرف تاريک هم کاملا درست است و از بو نيز مي توان متوجه شد که سرکه آماده است.
آرمان
برای تهیه سرکه انگور بعد از ریختن انگور در ظرف سفالی باید درب آن را بست و تا چهل روز مطلقا باز نکرد و الا نجس می شود . از روز چهل ویکم به بعد میتوانید با بو کردن سر ظرف و احساس بوی تندی شدید درب آن را باز کنید و صاف نمایید . در صورتی که ظرف سفالی در مکانی نسبتا گرم قرار داده شود سرکه ی تندتری به عمل می آید اما حداقل زمان لازم چهل روز باید حتما مراعات شود و در این مدت اگر ظرف تکان نخورد و جابجا نشود بهتر است .